Ce elemente ar trebui să conțină o parcare pentru biciclete?

O parcare pentru biciclete eficientă și atrăgătoare trebuie să ofere un mediu sigur, ușor de utilizat și să fie concepută cu eficiență din punct de vedere al costurilor. Iată câteva caracteristici cheie pe care ar trebui să le aibă:

1. Securitate și Acces Controlat:

 • Încuietori Sigure: Fiecare punct de parcare ar trebui să aibă încuietori sigure pentru biciclete, oferind utilizatorilor încrederea că bicicleta lor este protejată împotriva furtului.
 • Supraveghere Video: O instalare adecvată de supraveghere video poate adăuga un strat suplimentar de securitate, descurajând potențialii hoți.

2. Ușor de Utilizat și Convenabil:

 • Design Ergonomic: Rastelurile și sistemul de parcare ar trebui să fie proiectate ergonomic, facilitând fixarea și scoaterea bicicletelor.
 • Semnalizare Eficientă: Marcaje clare și semnalizare eficientă pentru a ghida utilizatorii și a evita congestiile.
 • Iluminare Corespunzătoare: Iluminarea adecvată în zonele de parcare pentru biciclete asigură o utilizare facilă și îmbunătățește siguranța.

3. Spațiu Bine Gestionat:

 • Utilizarea Eficientă a Spațiului: Planificarea inteligentă a spațiului pentru a asigura un număr maxim de locuri de parcare într-o zonă limitată.
 • Flexibilitate: Un design modular sau ajustabil care permite extinderea ușoară a capacității în funcție de necesități.

4. Protecție împotriva Intemperiilor:

 • Adăpost împotriva Ploii și Soarelui: Parcările acoperite sau cu adăpost împotriva intemperiilor protejează bicicletele de ploaie, soare excesiv și alte condiții meteorologice.

5. Costuri Eficiente și Durabilitate:

 • Materiale Durabile și Ușor de Întreținut: Utilizarea materialelor durabile și ușor de întreținut poate reduce costurile pe termen lung și asigura durabilitatea unei parcari pentru biciclete
 • Eficiență Energetică: Dacă parcarea este iluminată, utilizarea surselor de lumină eficiente energetic poate reduce costurile de exploatare.

6. Facilități Suplimentare:

 • Stații de Încărcare pentru Biciclete Electrice: În cazul în care infrastructura pentru biciclete electrice devine populară, stațiile de încărcare pot fi un element adițional util.
 • Pumpă și Unelte de Reparații: O mică stație de service cu o pompă și unelte de bază pentru reparații poate fi utilă pentru utilizatorii care întâmpină probleme minore cu bicicletele lor.

7. Implementare a Tehnologiei:

 • Sistem de Înregistrare Electronică: Un sistem electronic de înregistrare poate facilita gestiunea parcării și poate oferi date utile cu privire la utilizare.
 • Aplicație Mobilă sau Platformă Online: O aplicație mobilă sau o platformă online poate oferi informații în timp real despre disponibilitatea locurilor și alte caracteristici utile.

O parcare pentru biciclete care combină aceste caracteristici va fi nu doar un spațiu eficient, ci și un mediu care încurajează utilizarea bicicletelor și promovează un stil de viață sustenabil.

Ai un proiect ce presupune amenajarea unei parcari pentru biciclete??

Află cum te putem ajuta și cum poți economisi spatiu si bani .

Produse PARKIS

-24%
Suport biciclete vertical cu lift PARKIS, Model CITY
2.499,00 lei (TVA inclus)
CITY - cea mai avansata versiune a Parkis, proiectata pentru instalatii publice sau pentru utilizatorii privati exigenti.
Suport biciclete vertical cu lift PARKIS, Model EXCLUSIVE
2.975,00 lei (TVA inclus)
Versiunea de primă clasă a lui PARKIS, cu aspectul său strălucitor de oglindă. Combină durabilitatea excelentă cu eleganța. Fabricat din aluminiu anodizat și oțel inoxidabil.
-5%
Suport biciclete vertical cu lift PARKIS, Model BASIC
1.805,23 lei (TVA inclus)
Celebra culoare galbenă a făcut din acest model cea mai recunoscută și preferată versiune a lui PARKIS. Fabricat din aluminiu anodizat și oțel galvanizat/vopsit.
-10%
Suport biciclete vertical cu lift PARKIS, Model MTB
1.582,70 lei (TVA inclus)
Suportul PARKIS MTB este conceput special pentru biciclete cu anvelope mai late precum cele ale bicicletelor MTB. Perfect echilibrat si conceput sa lucreze cu greuitati pana la 15kg pe roata fin fata, PARKIS MTB este perfect si pentru e-bike

Solicita oferta

Vrei să primești o notificare când produsul intră în stoc?

Lasă-ne datele tale si te vom contacta